De kracht van essentiële oliën.


Als jij paardencoach bent  en opzoek bent  naar een extra tool om je cliënt te helpen, dan ga ik je vertellen hoe ik dit doe en hoe jij ook dit  kan toepassen.

 

Limbisch Systeem

Alle oliën die ik gebruik hebben een naam. Ze hebben een thema wat past bij ons emotioneel geheugen. Hoe werkt dat?

 

Doordat je ruikt aan de olie komen de geurmoleculen binnen 22 seconden in je Limbisch brein. Daar kunnen ze je tot rust brengen, activeren, geruststellen, of je je helpen om in verbinding te komen met jezelf. Hoe werkt dit?

Ons Limbischsysteem, is het deel in de hersenen waar de emoties gereguleerd worden. Van oudsher is dit het oudste stukje brein van onze hersenen. Dit systeem is verantwoordelijk voor al onze emoties en onze lichamelijke reacties op deze emoties. Hier wordt bepaald of we  vechten, vluchten of bevriezen. Is dit hersendeel zit ons emotioneel geheugen. En omdat dit geheugen al sinds onze kindertijd veel emoties en zielspijn opslaat is het vaak lastig om onze gedragingen en beperkende gedachten/patronen om te zetten in ander gedrag en anders denken.

 

Wanneer trauma's te heftig zijn of dat er te veel, te lang, stressvolle situaties in ons leven zijn, raakt ons zenuwstelsel overbelast. Het zenuwcentrum kan zo niet meer filteren welke emotie bij welke situatie hoort en kan dit ook niet opslaan. Zo kan door een beeld, een ervaring, een persoon dit trauma weer worden getriggerd. 


"Voor zover ik weet ben ik  1 van de weinige die de oliën toepast tijdens het coachen".

Dat maakt mij Uniek!


Als ons limbisch systeem overbelast is en we continue in een waakstand staan, dan kan dit ook invloed hebben op

  • hormoonhuishouding
  • boosheid
  • humeur
  • angst
  • emoties
  • stresslevel
  • lange termijn geheugen
  • leerprocessen
  • gedrag
  • motivatie
  • eetgedrag
  • depressieve gevoelens

  "Van vluchten naar Vlechten"


  Dit is mijn lijfspreuk. in dit ene zinnetje ligt voor mij zoveel besloten. We kunnen ons verleden niet veranderen, het kan ons inzicht geven in hoe en waarom we de dingen vandaag doen zoals we ze doen. Hoe ons lichaam op de stressvolle situatie of het trauma heeft gereageerd kunnen we niet meer veranderen. Waar we wel invloed op hebben is hoe we het in ons leven nu integreren. Het trauma is onderdeel van je leven en daar zijn de essentiële oliën van onschatbare waarde.

  Door coaching en het inzetten van de oliën komt er stroming in het lichaam en zo kan je je trauma "Vervlechten" in je leven. En mag het een onderdeel van jou  zijn, van wat jou heeft gevormd en gemaakt heeft tot wie je nu bent.

  Een prachtig mens!


  "In 2 sessies heb ik al meer bereikt dan ik had kunnen dromen.

  Wat een geweldige ervaring, zoveel liefde, vertrouwen en begrip.

  Ik kijk uit naar de volgende keer en naar het verdere verloop.

  Liefs"


  Geef je nu op voor  gratis en vrijblijvend  gesprek met mij!


  Zomaar een hele kleine greep uit uit de vele oliën die op ons emotioneel lichaam inwerken.

   

  • Acceptance,  helpt bij het accepteren van situaties, fysiek of emotioneel, in iets waar we dagelijks mee te maken hebben, ondanks de innerlijke barrières.
  • Inner Child, helpt om negatieve ervaringen achter je te laten en je te openen voor je authentieke ‘ik’
  • Harmony, creëert een harmonieus balans tussen energieën in het lichaam. Helpt om te herstellen, geeft hoop & geloof in jezelf
  • Valor, herstelt en balanceert de energie van het lichaam en bevrijdt je van beperkende gedachten. Geeft moed, kracht en zelfvertrouwen.
  • White Angelica, voelt als een beschermengeltje. Ze beschermd tegen negatieve energie en emoties  van mensen om ons heen. Beschermt ook tegen negatieve energie en gedachten van onszelf en zorgt dat negatieve emoties losgelaten kunnen worden. Het bouwt als het ware een schild om je heen ter bescherming. Het is een superfijne olie als je last hebt van veel prikkels van buitenaf.
  • Trauma Life, is een kalmerende, aardende melange. Deze olie helpt je om boosheid, vermoeidheid en emotionele uitputting wat is ontstaan door Emotionele trauma's te verzachten en los te laten.
  • SARA is goed voor onderdrukte herinneringen van traumatische ervaringen of misbruik uit dit leven of uit vorige levens. Het helpt om de situatie (of herinneringen) te accepteren en alles naar de oppervlakte te brengen, zodat we er van kunnen leren en het mogen loslaten.

  Zelf ben ik niet alleen gebruiker van de oliën maar pas het ook toe in mijn eigen business.

  Daarmee heb ik mijn bedrijf echt een boost gegeven. En mijn cliënten geven aan, de sessies nog waardevoller te vinden omdat ze nu ook ondersteuning tussen de sessies door krijgen. Dit kan jij ook ...

  Deze toevoeging aan jouw prachtige werk wat je al doet is heel laagdrempelig en niet ingewikkeld.

  Lees hier verder wat dit voor jou kan betekenen.


  "Na jarenlang te hebben gestruggled met mezelf, was ik eindelijk op het juiste adres gekomen, deze fijne paardencoach! Je bent geen nummertje, ze neemt de tijd voor je. En niet alleen zij, ook door middel van haar paarden ben ik zoveel meer over mezelf te weten gekomen".