Jacqueline

Over mij, maar ook over jou.

 

Jij bent niet voor niets op deze pagina terecht gekomen. Waarschijnlijk ben je door moeilijke tijden gegaan of zit je er nog midden in. Misschien zoek je steun, misschien zoek je woorden om je verdriet te verwoorden. Je wilt stappen maken en weer meer in contact komen met jezelf.

 

 

"Loslaten is iets anders dan achterlaten.

en vasthouden is iets anders

dan weigeren om verder te gaan"

Henri-Louis Bergson

 

Ik herken dit, ik ben daar ook geweest en ik weet ook dat er altijd hulp is.


Mijn levensverlies

                                                              ♥                                                                 

Van jongs af voel ik mij intens verbonden met paarden. Ik ging als kind op paardrijles, mijn liefde voor paarden is vanaf dat moment alleen maar gegroeid. Dag en nacht kon ik hun nabijheid door brengen. Helaas heeft geluk soms ook een keerzijde. Op latere leeftijd kreeg ik een ongeluk met een paard. In 1 klap raakte ik alles kwijt, dat wat ik het liefste deed, paardrijden. Maar niet alleen dat, door de angst die ontstaan was met dit ongeluk kon in ook niet meer vrij omgaan met de paarden. Ik trok me terug uit mijn paardenwereldje, ik wilde de pijn van het  verlies niet onder ogen zien. Nu weet ik dat het beter is om het verlies wel onder ogen te komen.  Na lange tijd ben ik anders gaan kijken naar het houden van en omgaan met paarden en heb ondanks mijn beperkingen toch mijn droom kunnen verwezenlijken.

 

Paardrijden gaat niet meer, maar van het verlies van mijn passie, mijn zwakte en mijn verdriet heb ik mijn kracht gemaakt. Ik ben diep gegaan maar heb mijn verlies omarmd. Ik ben me gaan verdiepen in paardencoaching en dan met name op het gebied van levensverlies.

Levensverlies kan zijn het verlies van een baan, gezondheid, een goede vriendschap, een partner, een kind. Eigenlijk al het verlies wat we gedurende ons leven tegenkomen.

In mijn kindertijd ben ik mijn vader al vroeg verloren, hij verdween uit mijn leven zonder dat ik dat zag aankomen.

Het was niet door overlijden maar door een scheiding, waarbij hij werkelijk alles over mijn rug uitspeelde. Ik verloor daarbij niet alleen mijn vader, ook mijn broer en het gezin. Tot op de dag dat hij stierf gaf hij mij de schuld en kon hij mij niet "zien" en niet naar mij kijken omdat ik zoveel op mijn moeder lijk.

 

Bij al het afscheid wat we nemen, alle keren dat we een hoofdstuk in ons leven afsluiten, krijgen we te maken met verlies en verdriet. Verdriet is onlosmakelijk verbonden met rouw.

 

Mijn missie

                                                               ♥                                                              

Yoga is een van mijn andere passies.
Sinds 2000, geef ik met ontzettend veel plezier en dankbaarheid Hathayoga, Fibromyalgieyoga, 50+ yoga, Zwangerschapsyoga en Qi Gong. Dit staat nu op een laag pitje. Mijn focus ligt bij de paarden en de coaching. Daarbij heb ik ook jaren mindfulness trainingen gegeven. Deze kennis komt enorm goed van pas en geeft vele inzichten bij de paarden.

 

In januari 2020 is mijn droom uitgekomen! We hebben een huis gebouwd in Almere-Oosterwold en hebben de paarden aan huis. Nu geef ik de paardencoaching sessies met mijn eigen paarden op deze heerlijke plek in Almere. Doordat ik nu zo met mijn kudde samen leef, leer ik elke dag weer van ze en dit zorgt voor meer diepgang tijdens de sessies.

 

Wat ik voor jou kan doen

                                                               ♥                                                              

Ik ben Jacqueline van der Bent en ik help je graag jezelf terug te vinden. Je eigen keuzes in het leven te leren maken en hoe je het beste uit jezelf kan halen. Mijn expertise ligt bij Traumacoaching. Ik heb zelf veel te maken gehad met trauma en verlies. Ik kan je helpen vanuit mijn eigen ervaring en opleidingen die ik omtrent trauma heb gevolgd.

Door te luisteren, de juiste vragen te stellen, op een positieve manier mee te denken, help ik je je eigen antwoorden te vinden en je eigen plannen te maken. Samen komen we dan achter, Wie jij bent, Wat jij wilt en Wat jij kan.

Als jou dit aanspreekt denk dan een aan een coachsessie bij