Blog

Acceptatie

Gepieker sluit je volledig af van wat er in en om je heen gebeurt. Het absorbeert al je aandacht en concentratie, en zo loop je als een soort slaapwandelaar door je leven. Zodra je je daarvan bewust wordt en ervoor kunt kiezen om zo nu en dan echt om je heen te kijken. Schud je jezelf wakker uit die slaap en zie je opeens hoe grappig, onverwacht en aardig het leven is. Zo is het altijd al geweest, alleen kon je het niet zien omdat je je ogen dicht had. Eenmaal losgerukt uit de zuigende kracht van je gedachten, kun je ineens je ogen openen en genieten van de werkelijkheid. Heb je minder last van piekergedachten. Loslaten hoe doe je dat?

Lees meer »

Kwestbaar zijn, maakt je sterker.

Ik ben zover van mezelf verwijderd. Ik ben mezelf volledig kwijtgeraakt, zegt Monique. Ze kijkt naar de grond terwijl ze dit zegt. De muur die ik om mezelf heen heb gebouwd is zo dik en zo hoog, waar moet ik beginnen met afbreken vraagt ze. Het begin is gemaakt door bewustwording en uitspreken van haar wens.

Lees meer »

Als je alles kwijtraakt.

Margreet kwam bij mij omdat ze vast liep op haar werk.  Tijdens de coaching kwam er veel boosheid naar boven, eigenlijk woede. Haar man was een aantal keren vreemdgegaan met een andere vrouw.                                                                                  Margreet was daarachter gekomen en toen zij hem confronteerde met wat ze had ontdekt biechtte hij alles op. Na vele gesprekken besloten ze elkaar vast te houden en te vechten voor hun huwelijk.

Lees meer »

Elkaar uit de wind houden.

Het sneeuwt en er staat windkracht 6. De koude oostenwind blaast een gure wind de stal in. Stip staat met haar billen tegen de wind in en dekt Onyx volledig af. Hij staat rustig te eten. Terwijl ik dit gadesla stopt Onyx ineens met eten en gaat achter Stip staan. Hij gaat breed staan als blok tegen de wind en dekt Stip nu af. Het is haar beurt om te eten.

Lees meer »

Hechting.

Sara kwam al weifelend me tegemoet lopen op de dag van de coachafspraak. Eigenlijk heb ik dit niet nodig zegt ze, maar mijn vrienden zeggen dat het goed voor me is. Ik weet zeker dat ik alles al verwerkt heb vervolgt ze haar verhaal. Haar lichaamstaal zegt wat anders. We gaan rustig zitten aan de picknicktafel en drinken een kop thee.

Lees meer »