Elkaar uit de wind houden.

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 15:57
kudde paarden

Het sneeuwt en er staat windkracht 6. De koude oostenwind blaast een gure wind de stal in. Stip staat met haar billen tegen de wind in en dekt Onyx volledig af. Hij staat rustig te eten. Terwijl ik dit gadesla stopt Onyx ineens met eten en gaat achter Stip staan. Hij gaat breed staan als blok tegen de wind en dekt Stip nu af. Het is haar beurt om te eten.

 

Elkaar uit de wind houden, dat is wat paarden van nature heel mooi doen. Ze staan klaar om te steunen waar nodig. Zo wisselen ze regelmatig van rol ... zo zijn ze de hoeder van de kudde en waarschuwen ze voor naderend gevaar en zo zijn zij degenen die zich veilig en geborgen kunnen voelen. Dit omdat ze elkaar letterlijk uit de wind houden.

 

Ook figuurlijk doen ze dit regelmatig. Als een paard wil rusten maar de omgeving is te onrustig, blijft er één paard staan en waakt over de ander. Zo'n gevoel van "I have your back".

Heerlijk toch als je dit gevoel mag hebben? Daar kunnen wij mensen nog wat van leren.

Wij zouden best wel eens wat meer een familielid, een vriend of een collega kunnen steunen in moeilijke momenten.

Een positief berichtje, een schouderklopje, een extra telefoontje of iets meer aandacht. Vaak zitten wij zo in ons eigen wereldje gevangen dat we weinig oog hebben voor de ander.

 

Heerlijk de kudde! Wil jij ook eens ervaren hoe het is om onderdeel van een kudde te zijn en te ervaren wat ze voor je kan doen ... stuur me dan een